Logo

Живот без очила
Проблемот со видот, нагло ми се појави. Не можев да читам , ниту да гледам телевизија. Пријателка ме упати на Систина Офталмологија каде катарактата ја решаваат со фако-метода. Ви клиниката, докторот ми објасни, и за мојата состојба ми препорача вградување на мултифокална жолта лека, со која ќе гледам и далеку и блиску. Веднаш се одлучив.
Операцијата беше кратка (10 мин), безболна, и целото време имав комуникација со мојот доктор. Тоа ме ослободи од стравот што го имав, и ми даде чувство на сигурност и доверба. Уште истиот ден си заминав дома, и сама возев! Ете толку е брзо закрепнувањето. Сега гледам одлично, ја читам библијата, гледам надалеку, и сето тоа без очила.! Бескрајна благодарност за љубезноста и стручноста на тимот на Систина Офталмологија. Мене ми го вратија видот, не чекајте, и вам можат да ви помогнат.

Операцијата на катаракта се прави еднаш во животот. Размислете добро каде ќе ја направите и каква леќа ке ставите во вашето око.