Logo

Пејачката од Идол, Лаура Крлиу  ја отстрани диоптријата.

Уште од многу мала, се сеќавам бев прво или второ одделение, ми кажаа дека треба да носам очила за вид. Не ги носев и поради тоа ми се зголеми диоптријата. На факултет, почнав да ги носам редовно, комбинирав, некогаш носев леќи, некогаш очила за вид. Многу ме нервираа очилата кога настапував тука или во Албанија, Косово. Шминката не можеше да ми дојде до израз, а имав и рефлексија на стаклата од камерите. Многу време поминувам пред камера, на сцена и за мене тоа беше голем проблем. Долго размислував да ја направам ласерската корекција на диоптрија и кога прочитав на социјалните медиуми за Систина Офталмологија, за мене тоа беше најприфатлива опција. Докторите детално ме известуваа за се’, па затоа кога дојде денот за интервенција, јас точно ги знаев чекорите и воопшто не се плашев. Воодушевена сум од пријателскиот однос на персоналот и од нивната грижа за мене, ми кажаа за се што треба, слободно да ги прашувам. Животот многу ми се поедностави, сега кога гледам чисто и без помагала.