Logo

„ Година дена од успешната интервенција за симнување на диоптрија со ПРК метода “ Кога имав 14 години, на систематски преглед ми кажаа дека имам диоптрија -2 на левото и -3 на десното око. Требаше да носам очила, но не носев. Честопати, другарите ќе ми кажеа „Види го оној натпис онаму”, а јас ќе им одговорев „ Зарем има нешто таму, не гледам ништо”. Ех, многу лошо се чувствував кога не гледав.Откако после две години диоптријата ми се искачи на -5, почнав да носам леќи и многу ми беше мачно секое утро да ги ставам и затоа одлучив дека е време овој проблем да го решам. Преку медиумите дознав за Систина Офталмологија и отидов таму на преглед, на кој докторите ми кажаа дека најсоодветна метода за отстранување на диоптрија за мене е ПРК методата. Кога одам на контроли во нивната клиника толку пријатно се чувствувам, како дома да сум. Еве веќе година дена откако ја направив интервенцијата, јасно гледам, немам никакви проблеми со видот.