Logo

„Толку ми е убаво без очила за вид, како никогаш да не сум ги !“
Ех, каква мака имав јас со диоптријата. Замислете, не можев да дочитам кој број е автобусот, па ми се случуваше во погрешен автобус да влезам. Не можев да играм балет поради тоа што носев очила. Имав ограничувања во секој поглед, а бидејќи не сакав да ги носам, диоптријата постојано растеше. Под своја контрола ме земаа докторите од Систина Офталмологија кои на прегледот ми ги кажаа предностите на ласерската корекција на диоптрија и утврдија дека сум кандидат да ја направам. Самата помисла дека повеќе нема да треба да носам очила за вид ме возбудуваше и не можев да поверувам. Сега, неколку месеци по интервенцијата, одлично гледам и сум друга личност без долгогодишните проблеми.